Home      Login
      Nieuwsbrief aanmelding    Uit voorraad geleverd!    vóór 12 uur besteld, dezelfde dag verzonden  GROOTHANDEL
                                                             
 
logo

Olympus-thread, Clover en Tulip       

 

Japan is fun! verkoopt de beste kwaliteit sashiko fournituren van de Japanse fabrikanten Olympus-thread, Clover en Tulip.

Olympus-thread
De geschiedenis van de Japanse borduur- en kantgarens ís de geschiedenis van Olympus-thread.
Het bedrijf is in 1908 in de Japanse stad Nagoya begonnen met het maken van naaigaren. Snel werd het de eerste fabrikant van borduurgarens in Japan en vandaag is Olympus-thread de leider in de  borduur-, haak-, kant- en brei-industrie. Ze exporteren naar Azië, Europa en Noord-Amerika, en dankzij de hoge kwaliteit van hun producten geniet het merk Olympus-thread van een uitstekende reputatie in de hele wereld.

Inmiddels hebben ze een uitgebreid assortiment producten:
-allerlei soorten garens: voor kruissteek borduren, sashiko, kogin en haken,
-alle sashiko en kogin benodigdheden: stoffen, garens, naalden, vingerhoeden, kits, boeken,
-diverse stoffen die allemaal op een traditionele manier zijn geweven: voor sashiko, kogin, patchwork,
-allerlei tools voor handwerk...

Clover
Het bedrijf werd in 1925 opgericht en is gevestigd in de Japanse stad Osaka. Wat begon als groothandel in naalden en andere naaiaccessoires groeide uit tot een van de grootste fabrikanten van fournituren voor naaien, breien en uiteenlopend handwerk.  Clover ontwikkelt al decennia gebruiksvriendelijke tools en het merk is in Japan al lang  een symbool van hoge kwaliteit.

Tulip
Al 300 jaar is het maken van naalden in de Japanse stad Hiroshima een traditie. Daar heeft  Tulip haar bedrijf gevestigd. Sinds 1948 maken ze naalden van de hoogste kwaliteit en hun sashiko naalden horen bij de beste! Gemaakt van vernikkeld staal en geslepen tot een perfecte scherpte, ze zijn gepolijst zodat ze moeiteloos door de stof glijden.