kogin-zashi: borduur de leukste items! - www.japanisfun.nl

kogin-zashi: borduur de leukste items!

kogin-zashi: borduur de leukste items!
kogin-zashi: borduur de leukste items!
kogin-zashi: borduur de leukste items!
kogin-zashi: borduur de leukste items!
40.00
InStock
Prik een datum
Quantity
Staggered Price
2x
€ 37.50 p/s


9x
€ 30.56 p/s


Kogin-zashi is een traditionele Japanse borduurtechniek die ontstond honderden jaren geleden in het noorden van Japan, in de provincie Aomori. Het is een van de sashiko technieken die werden gebruikt om warme kleding te maken maar ook om ze te versterken en uiteindelijk te verfraaien. Tegenwoordig wordt kogin-zashi toegepast als een decoratieve borduurtechniek.
Tijdens deze workshop leert u de basistechniek van kogin-zashi: de regels van het borduren, het gebruiken van garen, naald en vingerhoed. We zullen met een speciaal voor kogin ontwikkelde stof werken. Het garen en de naalden zijn ook speciaal voor kogin gemaakt. Na wat uitleg kunt u meteen beginnen met borduren. Deze vorm van borduren kost tijd want de stof is losjes geweven in een rasterpatroon (ongeveer 70 steekjes / 10 cm) en de steken moeten geteld worden. Deze les is voor beginners en daarom kies ik eenvoudige maar toch leuke designs. We kunnen een boekenlegger of een paar onderzetters maken. De kleur van stof en garens mag u zelf kiezen. U maakt dus iets dat echt bij u past.
Kom snel kennis maken met een, in Nederland, nog niet zo bekende techniek! We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko-/borduurmateriaal.
Let op: voor deze workshop heeft u goede ogen en een vaste  hand nodig.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 40 euro/ persoon. Als u voor 2 mensen of meer boekt, kost een workshop 37,50 p.p. Als u voor 9 mensen boekt, kost een workshop maar 30,56 euro p.p.! Neem dan gezellig wat vriendinnen mee!
-minimaal 3 personen
-maximaal 9 personen


Het tarief is inclusief thee/koffie (met iets lekkers) en materiaal (kogin stof, 1 set kogin naalden en 2x20 meter garen). U mag natuurlijk ook uw eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.

Back to overview


Leave your comment

Workshop moyouzashi sashiko!
kinchaku sashiko & boro kits
Dinsdag 20 nov., 9.30-12.00
Schrijf je snel in!
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close